woensdag 16 mei 2012

San Sebastian1

Afgelopen week zijn we 5 dagen in San Sebastian geweest.
Het culinaire mekka van Spanje.
Ons reisdoel was in eerste instantie gaan eten bij Arzak. Daarover vertel ik later.
Maar ook het ontdekken van de pintxos. Letterlijk stokjes, maar vooral een fantastische tapas.
Iedere bar heeft ze op het buffet staan, zowel tijdens de lunch als 's avonds rond etenstijd. Een lust voor het oog en de mond. Al die kleine hapjes van verse producten. Van tortilla tot kleine broodjes met Ibericoham en natuurlijk de stokjes. Veel variatie op het ansjovisje. Niet zo'n zout hapje uit een potje, maar vers ingelegd bijvoorbeeld in het zuur.Stuk voor stuk plaatjes. Kijk op onze facebookpagina voor de foto's.
Tot onze verrassing werd er naast de plaatselijke witte wijn: Txakoli vooral gekoelde rode Rioja geschonken. Niet de Joven zoals ik verwacht had, maar een Rioja Crianza vooral uit 2008. Een aanrader!