Een rare titel? Misschien.
Voor een recept is een dubbel getrokken kippenfond nodig.
De eerste "trek" is met kippenvleugeltjes, foelie en steranijs.
De kippenvleugels zijn biologisch. Ieder keer opnieuw vinden wij dat dat vele malen lekkerder vlees geeft.
Voegen steranijs en foelie toe en laten het geheel 4 uur trekken.
Wij doen dat in een warmhoudkast die op 80-90 graden staat.
Na het zeven wordt de fond opnieuw getrokken, nu met een paar karkassen en een bouquetgarni.
De verrassing was de steranijs. De fond gaf het een subtiele smaak, maar het kippenvlees wer dieper van smaak!
Een aanrader!!!
Welkom op de blog van Private Dining Bokkesprong. Een blog over de wereld van wijn en spijs. Geniet met ons mee.
woensdag 25 januari 2012
maandag 2 januari 2012
Wijn uit Libanon
Een aantal jaren geleden had ik de kans om kennis te maken met de wijnen van chateau Musar uit de Bekaavallei. Tijdens een wijn-spijs beurs. De flessen waren net open. De wijn presenteerde zich nog heel gesloten. Ik had nog niet de ervaring die ik vandaag de dag heb met het beoordelen van wijn.
Ik kon proeven dat het een volle wijn was, maar verder...?
Er werd druk verteld over het potentieël en hoe mooi die nog zou kunnen worden. Oké, ik nam het zonder meer aan, maar liet het erbij.
Deze Kerst was ik op zoek naar een bijzondere wijn bij een klassieke hazenpeper. Na wat rondneuzen zag ik de Chateau Musar 2004. Inmiddels had ik meer gelezen over het Chateau en besloot voor deze wijn te gaan.
Ik heb hem 1 dag van te voren geopend. Na het proeven van de wijn hebben we de hazenpeper zo afgesmaakt dat het een heerlijke combinatie is geworden. De wijn was in alle opzichten een feest. Rijk van smaak, veel diepgang. De dag er voor openen was een goude greep. Hierdoor is de wijn volledig toegankelijk geworden.
Een aanrader!
Ik kon proeven dat het een volle wijn was, maar verder...?
Er werd druk verteld over het potentieël en hoe mooi die nog zou kunnen worden. Oké, ik nam het zonder meer aan, maar liet het erbij.
Deze Kerst was ik op zoek naar een bijzondere wijn bij een klassieke hazenpeper. Na wat rondneuzen zag ik de Chateau Musar 2004. Inmiddels had ik meer gelezen over het Chateau en besloot voor deze wijn te gaan.
Ik heb hem 1 dag van te voren geopend. Na het proeven van de wijn hebben we de hazenpeper zo afgesmaakt dat het een heerlijke combinatie is geworden. De wijn was in alle opzichten een feest. Rijk van smaak, veel diepgang. De dag er voor openen was een goude greep. Hierdoor is de wijn volledig toegankelijk geworden.
Een aanrader!
Abonneren op:
Posts (Atom)