donderdag 10 november 2011

Sparren voor een wijnproeverij

Gisteren was ik bij Maartje Dimmers van Grapedistrict Oisterwijk.
Samen hebben we gespard voor haar proeverij op 11 december aanstaande.
Mooie wijnen waar wij de recepten bij verzorgen.
Eerst een warmingup over de wijnen. Zijn ze fruitig of toch ook wat kruidig. Wat doet het hout? Blijven de fruittonen overeind. Kortom: wat is het smaakpalet van de wijn.
Dan gaat het los. Brainstormen over de gerechtjes. Is het wel Kerst genoeg en minstens zo belangrijk: is het goed te maken.
Wat doe je bij die Pinot Noir. Klassiek is de Boeuf Bourguinon. Maar iets spannender is de zeeduivel met Ras el hanoutsaus op een bedje van venkel. Hoe heerlijk was dat al niet met die lichtgekoelde Chivry. Super gewoon. We hebben dit gerecht van Arnoud al een paar maal mogen serveren tijdens een diner en met succes.
Bij die rode wijn uit de Douro iets met stilton, maar dan wel net even anders.
Het gaat een mooie wijn-spijsproeverij worden op 11 december!
We gaan de uitdaging aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten